Proiectare constructii civile si industriale

Studii amenajare teritoriu

Amenajari interioare

Studii geotehnice

Proiectare constructii civile si industriale

Arhitectii CREATIV PROIECT au acumulat o experienta bogata si diversa in proiectarea in constructii, putind aborda orice fel de cladire civila sau industriala (vezi Portofoliu). Conceptul pe care s-a structurat CREATIV PROIECT consta in oferirea de servicii complete de proiectare constructii si consultanta in domeniu, arhitectii firmei noastre fiindu-va alaturi cu experienta si sfatul lor pentru a va ghida si ajuta pe parcursul intregului demers al proiectului dumneavoastra.

Va oferim astfel siguranta unui partener care va insoteste si va consiliaza in toate etapele proiectului. Echipa noastra cuprinde colaboratori pentru toate specialitatile ce tin de proiectarea in constructii, pentruca un proiect presupune un demers amplu ai carui pasi vi-i rezumam in continuare.

- Intocmirea de catre arhitect a documentatiei pentru obtinerea Certificatului de Urbanism, eliberat ulterior de catre Primarie. Pentru aceasta etapa este nevoie de documentatia cadastrala a terenului pe care il aveti in vedere pentru realizarea investitiei.

- Prin Certificatul de Urbanism primaria isi exprima in mod oficial punctul de vedere asupra viitoarei investitii, cerind un anumit numar si tip de avize de la institutiile abilitate (distributie curent electric, alimentare cu apa, canalizare, telefonie, gaze naturale, salubritate, sanatatea populatiei, protectia mediului, aparare civila, prevenirea si stingerea incendiilor, in functie de complexitatea si particularitatile proiectului) si alte studii de specialitate (planuri urbanistice, studiu geologic, expertiza tehnica, etc.), dupa caz.

- In urma obtinerii Certificatului de Urbanism, arhitectul intocmeste documentatia necesara obtinerii fiecarui aviz in parte.

- In paralel, in tot acest timp, incep discutiile aferente solutiei propriuzise de arhitectura a proiectului, intre arhitect si beneficiar. Fiecare intilnire este insotita de prezentari etapizate ale solutiei de proiect de arhitectura, prezentari realizate in principal cu ajutorul calculatorului (volumetrii, planuri, fatade, perspective, sectiuni).

Proiectul de arhitectura reprezinta "miezul" intregului demers, arta si stiinta arhitectului. El presupune integrarea intr-un mod unitar a solutiilor legate de functionalitate si estetica, fluxul de circulatie si impactul vizual al spatiului inconjurator, relationarea corecta a functiunilor in spatiu, etc. Se urmareste obtinerea unui ansamblu coerent, original si adaptat corespunzator cerintelor proiectului.

- Odata cu obtinerea avizelor are loc finalizarea solutiei de arhitectura, cea cu care atit beneficiarul cit si arhitectul sunt de comun acord.

- Se intocmesc proiectele de rezistenta si instalatii (sanitare, termice, electrice) de catre proiectantii/inginerii de specialitate.

- Se depun la Primarie doua exemplare din dosarul ce contine Certificatul de Urbanism si avizele obtinute, proiectul (de arhitectura, rezistenta, instalatii), studiul geologic si alte studii, dupa caz, pentru obtinerea Autorizatiei de Construire, beneficiarul urmand a primi inapoi un exemplar vizat de catre Primarie.

- Alegerea unui constructor si inceperea lucrarilor de constructie.

- Pe parcursul executiei constructiei echipa de proiectare vine in teren si urmareste lucrarile pentru o buna realizare si respectarea proiectului autorizat.

- La sfarsitul termenului de executie se face receptia lucrarilor in prezenta unui reprezentant al primariei si a proiectantului.

"Arhitectura este jocul savant, corect si magnific al formelor reunite sub lumina."

Le Corbusier